sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kosteutta Saharaan

Talvi ja uusi innostus meikkaamiseen ovat kuivattaneet muutenkin rutikuivaa ihoani entisestään. Onneksi pelastajaksi löytyi Decubalin apteekeissa myytävä Ecological tuotesarja, josta olen testannut sekä kasvovoiteen että käsirasvan. Molemmat tuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia, niillä on ECO Cert sekä Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki. On muuten ihana käyttää luonnonkosmetiikkaa, jossa ei ole sille tyypillistä liian voimakasta yrttimäistä hajua.Decubal Ecological Face Cream, 50 ml: "Sisältää ekologisesti tuotettua seljankukkaa sekä aprikoosi- ja manteliöljyä. 99,8 % kaikista ainesosista on luontaisia ainesosia ja 12,5 % kaikista ainesosista  on luomua. Sivellään puhtaalle iholle aamuin illoin."

Olen käyttänyt jo kolme purkkia ekokasvovoidettani ja jäin koukkuun oikeastaan heti. Tuote imeytyy todella nopeasti ja jättää ihon mattapintaiseksi ja sopivasti kosteutetuksi. Käytän tätä voidetta meikin alla, meikin poiston jälkeen, suihkun jälkeen ja silmänympärysvoiteena. Pumppupullo on mahtava, koska voiteen saa helposti annosteltua ja purkki tyhjenee kokonaan.

Voiteen miinuksia on aurinkosuojan puuttuminen ja se, että tuotteen kulumista on mahdoton arvioida, koska läpinäkymätön purkki on todella jämäkkä - siksi kasvovoidetta olikin pakko hamstrata muutama purkillinen. Kasvovoiteen hinta on apteekissa 13,70 €. Tulisipa tästä voiteesta isompi versio saataville, vaikka täyttöpussin muodossa.

Koska tämä on nyt mitä vakavimmissa määrin rasvarakkautta, olen tietysti myös onnistunut vetämään voiteen pumppuosan pois ja pelastamaan ehkä pikkurillin kokoisen määrän rasvaa. Ei mikään helppo tai edes lopputulokseltaan antoisa tehtävä. Myönnettäköön myös, että puoliso auttoi hieman. Kierrätyksen kannalta kuitenkin hyvä toimenpide, sillä purkki kätkee sisäänsä metallisen spiraalimaisen jousen, jonka voi kierrättää metallinkeräykseen.

Edellinen suosikki kasvovoiteeksi oli Vichyn Aqualia Thermal Light kesään ja Aqualia Thermal Rich talveen. Niiden 40 ml hinta pyörii kuitenkin suolaisen 20 euron paikkeilla, joten ne päätyvät auttamattomasti perintöprinsessoiksi tässä kisassa.

Decubal Ecological Hand Cream, 100 ml: "Sisältää ekologisesti tuotettua auringonkukkaöljyä ja seljankukkaa. 99,8 % kaikista ainesosista on luontaisia ainesosia ja 11 % kaikista ainesosista on luomua."

Käsirasva on myös huippulaatua. Kosteutusteho ja imeytyminen ovat älyttömän hyviä ja sama mattapinta-ilmiö toistuu. Hintaa tuotteella on apteekissa 9,30 € eli 100 ml tuubiksi hinta on varsin suolainen. Ostan tätä käsirasvaa lisää luultavasti silloin tällöin hemmottelumielessä. Olisipa 100 ml sijaan saatavilla isompi pakkaus kohtuullisempaan hintaan. Oma rasvankulutus on niin suurta, etteivät pikkupurkit kauan käytössä kestä.

Decubal on onnistunut luomaan  parhaan kasvovoiteen ja käsirasvan, jotka minulla on koskaan ollut. Saavutus piilee siinä, että olen atooppisten käsieni takia joutunut aika monta rasvaa testaamaan. Hyvän kasvovoiteen löydettyäni pitäydyn siinä tovin, mutta käsi- ja vartalovoiderintamalla olen paljon kokeilunhaluisempi.

Tiesittekö muuten, että iho tavallaan turtuu rasvoihin, jos samoja käyttää liian pitkään. Näin ainakin lääkäri on minua ohjeistanut. Siksi olisi hyvä aina välillä vaihtaa rasvoja, jos niistä haluaa mahdollisimman paljon hoitotehoa irti. Näiden rasvojen jälkeen on kuitenkin suuri houkutus todeta, että ei se vaihtamalla parane.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti