sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Karkkia suihkuhetkiin

Hiukseni ovat luonnostaan vaaleat, normaalipaksut ja pituutta niillä on alaselkään asti. Kaipaan sekä shampoolta että hoitoaineelta runsaasti kosteutustehoa. Pari vuotta sitten hiukseni kärähtivät etelän lomamatkalla, koska lähdin porottavaan 40 asteen paahteeseen ilman hoitoainetta tai hattua. Kyllä, tyhmyydestä sakotetaan.

En kuitenkaan suostunut leikkaamaan kasvatusprosessissa olevia kutrejani, vaan aloin pestä hiukseni hoitoaineella länträten ennen ja jälkeen shampoopesun. Tällä tavalla sain kuin sainkin kosteuden jälleen sidottua takaisin hiuksiini. Asiaa tietysti auttoi myös se, että käytän muotoilutuotteita todella vähän ja vältän hiusten kuumakäsittelyä.

Käytän hiusteni hoidossa sekä kampaamo- että markettituotteita - olenkin tässä suhteessa melkoinen sekakäyttäjä. XZ:n tuotteet ovat olleet ihan mukavia löytöjä, mutta tarpeeksi hoitavia ne eivät yksistään valitettavasti ole. Tuotteet eivät sisällä silikonia tai silikoniyhdisteitä ja ovat avainlippu merkittyjä. Hintaa XZ-tuotteilla on muistaakseni 3-4 euroa.
XZ Öljyhoitoshampoo 2 in 1  (250 ml) oli melkoinen pettymys. Tuotteen sisältämä öljy, E- ja B5-vitamiini houkuttelivat nappaamaan tuotteen kaupan hyllyltä. Tuoksu on mukavan neutraali, shampoo vaahtoutuu hyvin, mutta jätti päänahan jotenkin kutisevaksi, kun käytin tätä joka päivä. Omat hiukset ovat varmaan jotenkin liian hyväkuntoiset hiuspohjan läheltä. Kerran viikossa käytettävänä lisäkosteuttajana kulutin shampoon loppuun. Seurakseen tämä kuitenkin tarvitsee hoitoaineen ainakin pitkillä hiuksilla. En osta uutta pulloa.

XZ Karpalo & Kinuski   (200 ml) hoitoaine tuoksuu aivan teolliselle karkille. Hyvällä tavalla. Käytössä on jo toinen pullo ja vaikka pullon puolivälissä tuoksu alkaa vähän tökkimään, tulen luultavasti ostamaan tätä ihan tuoksun takia, mikä ei muuten jää hiuksiin kiinni. Kosteutusteho hoitoaineella ei kuitenkaan yksinään riitä ja käytänkin tätä lähinnä toisena hoitoaineena shampoopesun kanssa.

Olen myös kokeillut Karpalo & Kinuski shampoota, mutta sarjan hoitoaine ja shampoo yhdessä saavat aikaan liian voimakkaan tuoksupommin eli suosittelen hankkimaan jomman kumman. Shampoo pesi tarpeeksi hyvin, muttei kosteuttanut riittävästi. Itselläni hoitoainetta kuluu melkoiset määrät, joten siksi valitsin näistä kahdesta hoitoaineen uudestaan käyttöön.Yves Rocherin Jardins du Monde - Suihkugeeli - luonnonmukainen arganöljy  (200 ml, made in France) tuoksuu myös karkille, mutta luonnolliselle ja eksoottiselle herkulle. Omalle rutikuivalle talvi-iholle suihkugeeli oli liian pesevä, mutta puolison rasvoittuvalle sekaiholle tämä oli passeli ja tätä saa kuulemma hankkia lisää. Kesällä aion kokeilla uudestaan myös itse. Tuote on Ecocert-sertifioitu, eikä siinä ole tietenkään parabeeneja tai väriaineita. Hintaa taisi olla alle kolme euroa. En ole mistään löytänyt yhtä edullista luonnonkosmetiikan tuotetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti