keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Lakattoman lokakuun tulokset

No niin, lakaton lokakuu on ohi ja marraskuu jo reilusti yli puolenvälin. Nyt on aika julkaista kuvat lakattomuuden vaikutuksista. Ennen haastetta olin tosiaan lakannut kaksi vuotta kynsiäni taukoamatta ja sen seurauksena kynteni olivat värjäytyneet aluslakan käyttämisestä huolimatta kellertäviksi ja ne lohkeilivat kärjistä jatkuvasti. Lisäksi sormieni iho kynsien vierestä oli kovettunut ja kuivunut ja näihin kohtiin oli muodostunut vähemmän mairittelevan näköisiä lihastikkuja. Lihastikut olivat luultavasti syntyneet sen takia, että lakatessani kynsiäni saatoin vahingossa osua myös näihin ihokaistaleihin.

Kynsieni kunto lakattoman lokakuun jälkeen.

Päädyin viettämään puolitoista kuukautta ilman kynsilakkaa ja tänä aikana huomasin, että kynteni alkoivat pikku hiljaa vahvistumaan. Kynteni lohkeilivat edelleen kärjistä melko pian niiden kasvettua edes hieman pituutta ja päädyin leikkaamaan ne ihan tavallisilla kynsisaksilla lyhyiksi heti kun ensimmäinen lohkeama ilmaantui - viilaaminen sai siis jäädä. Vasta reilusti yli kuukauden lakattomuuden jälkeen huomasin että kynteni eivät enää lohkeilleet heti pituutta kasvettuaan ja että rumien värjäytyneiden kynsieni tilalle olivat kasvaneet hohtavat luonnontilassa olevat kynnet. Sain itseni kiinni useammin kuin kerran ihailemasta lakattomia kynsiäni: "Ai että, näinkö nätin ne sitten kuitenkin olivat. Enpä edes muistanut." Kynsinauhojani lakaton lokakuu ei kuitenkaan pelastanut, ne ovat yhä repaleiset ja melko olemattomat. Toisen  peukalon kynsinauha jopa petti kesken haasteen ja veri valui kynnelle. Onneksi verenvuoto kuitenkin tyrehtyi nopeasti. Koko haasteen ajan käytin varmaan viittä tai kuutta eri rasvaa eli en katsonut minkään niistä vaikuttaneen yksinään mitenkään ylivoimaisen merkittävästi tuloksiin enkä siksi tässä erittele niitä. Rasvaus kuitenkin onnistui pehmentämään kynsieni viereisiä ihokaistaleita nyt kun en lakannut kynsiäni. Atoopikkona rasvaan joka päivä muutamaan otteeseen käsiäni, mutta lakatessa  rasvaus ei ole onnistunut pitämään näitä ongelmakohtia pehmeinä.

Muutama päivä takaperin sitten menin ja lakkasin kynteni. Oikean etusormeni kynsi lohkesi kärjestä välittömästi eli mihinkään pitkäaikaistuloksiin en valitettavasti päässyt kynsieni vahvistumisen suhteen. Ostin lakattoman lokakuuni aikana viisi uutta kynsilakkaa eli kynsilakat pyörivät lakkaamattomuudesta huolimatta - tai ehkä juuri siitä johtuen - mielessäni. Silti oli yllättävän helppoa olla lakkaamatta kynsiä ja tämä rento asenne tarttui myös meikkaamiseen: menin ihmisten ilmoille useammin ilman meikkiä kuin meikin kanssa.


Kynsien kiiltoa ja repaleisia kynsinauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti