perjantai 11. toukokuuta 2012

Ahava

Joulun alennusmyynneistä nappasin tämän Ahavan lahjapakkauksen 15 euron löytöhintaan. Pakkaus sisältää vartaloemulsion, käsivoiteen ja jalkavoiteen, joissa kaikissa on 100 ml rasvaa. Rasvoissa on mineraaleja Kuolleesta merestä, jossa minulla on ollut ilo kellua monta vuotta sitten. Silloin matkaopas näytti tarkkaan, miten sinne pitää peruuttaa, ettei vain vahingossakaan pärski vettä keuhkoihin. Kuulemma pienestäkin määrästä nielaistua vettä joutuu sairaalaan, koska Kuolleen meren suola- ja mineraalipitoisuus on niin korkea.


Kuolleen meren veden sanotaan parantavan sairauksia ja sen ympäristössä oli muutama hotelli, jotka olivat muistaakseni saaneet erikoisluvan rakentaa rannan läheisyyteen. Monet ihosairauksista kärsivät ihmiset käyvät Kuolleessa meressä uimassa helpottaakseen sairauttaan. Itselläni oli tuolloin huonoksi onnekseni pieni haava, joka tuntui aika ikävältä kelluessa, mutta eihän sellaista kerran-elämässä-kokemusta voinut jättää väliin.


Siirrytäänpä sitten itse tuotearvosteluihin:

  
Ahava Deadsea Water Mineral Hand Cream (100 ml): Tuoksu on mieto ja neutraali, oikeastaan melko miellyttävä. Rasva jättää ihon ihanan pehmeäksi ja imeytyy hyvin, ei kuitenkaan supernopeasti. Ihon pinta jää lopulta mattamaiseksi, mutta olin tuntevinani aluksi siinä kalvon. Tein sitten pienen rapsutustestin eli katsoin jääkö rasvaa kynsien alle harmaana rullana, jos ihon pintaa rapii. Ei jäänyt. Ihon pinta tuntui pehmeältä ja miellyttävältä. Erilaiselta kuin normisilikonivoiteiden jälkeen - johtuisikohan tämä nyt sitten niistä mineraaleista? Hoitoteho on mielestäni merkittävä ja rasva sitoo kosteuden tehokkaasti ihoon. Käteni tuntuvat nimittäin pitkään rasvaamisen jälkeenkin pehmeiltä.

Ahava Deadsea Water Mineral Foot Cream (100 ml): Tuoksu oli yhtä neutraali kuin käsirasvassakin. Taisin kommentoida puolisolle ensimmäisen kokeilukerran jälkeen, että "tämä on taikarasvaa". Kädet ja jalat tuntuivat niin ihanan pehmeiltä rasvan jäljiltä. Ehdottomasti paras jalkarasva, jota olen kokeillut. Minulla oli muutama ikävä rakko jaloissa, kun aloitin tällä rasvaamisen ja olin huomaavinani, että rakot paranivat nopeammin. Tämä voi tietysti olla kuviteltu efekti tai sitten rasva oikeasti jotenkin vähensi kitkasta aiheutuvaa hankausta.

Ahava Deadsea Water Mineral Body Lotion (100 ml): Neutraali tuoksu ja ohuempi koostumus kuin käsi- ja jalkarasvassa. Imeytyvyys on hyvä ja iho jää pehmeäksi. Tämä rasva on miellyttävä ja hoitava. Tämä vartalovoide on enemmän kuin pelkkä hyvä rasva, mutta niin neutraali että tästä on vaikea sanoa mitään. Asteikolla hyvä-parempi-paras, tämä vartalovoide päätyy kategoriaan parempi.Olen ihastunut näihin kokeilemiini Ahavan rasvoihin ja hankin näitä ehdottomasti lisää - varsinkin jalkarasvaa. Tuotteiden miinuspuoleksi jää niiden korkea normaalihinta, mutta kyllä näin hyviin rasvoihin voi vähän panostaakin. Miehet voivat mielestäni hyvin käyttää näitä rasvoja tuoksun ja pakkausten puolesta, mitkä ovat sopivan neutraaleja. Itse pidän neutraaleista pakkauksista nimenomaan ihonhoitotuotteissa. Tullille Ahava on ilmoittanut Finnwatch:in mukaan alkuperämaaksi Israelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti