maanantai 2. huhtikuuta 2012

Huteja ja yksi hitti

Seuraavana vuorossa on loppuunkuluneiden tuotteiden läpikäyminen.


Herbinan MarjaSpa Soft -kasvovesi normaalille ja kuivalle iholle (200 ml, valmistusmaa tuntematon): Perushyvä alkoholiton tuote, jossa on olematon tuoksu. Ei aiheuttanut minkäänlaista ihoärsytystä ja oli edullinen, alle 4 euroa lahjapakkauksen osana ostettuna. Kiitos Ostolakossa Virven säästövinkin (annostele tuotetta vedellä ylikyllästettyyn pumpuliin) puolikas pullo kesti käytössä valehtelematta noin puoli vuotta. Luultavasti ostan uuden pullon ennen pitkää.

Natuvive Pomegranate Refresh Shower Gel (300 ml, valmistusmaa tuntematon): Tuotetta ei enää valmisteta, mutta kerrotaan nyt kuitenkin vaikutelmat siitä. Tuoksu oli ihanan karkkimainen, mutta omalle iholle geelimäinen suihkusaippua on kerta kaikkiaan liian pesevä. Puoliso sai rauhassa käyttää suihkusaippuan loppuun. 

Jotenkin tällaiseen järjestelyyn aina päädytään, kun koetan metsästää tarpeeksi hellävaraista ja hyväntuoksuista suihkusaippuaa. Puolison rasvoittuvalle sekaiholle tämä sopi kuin nakutettu, mutta sai silti aika perinteisen tuomion: "Ihan kiva." Täytyy kyllä myöntää, että odotan mielenkiinnolla, millainen tuote on "ihan kiva":sta poikkeava.


Apobase Oily Creme (200 g, valmistusmaa tuntematon): Hajusteeton apteekkirasva, joka on tarkoitettu erittäin kuivalle iholle. Rasvapitoisuus on 60 %. Rasvassa oli huono imeytyvyys, joten vartalovoiteena rasva ei toiminut itselläni. Rasva päätyi lopulta jalkarasvaksi ja kesti todella pitkään - tämä olikin tuotteen ainoa plussa. En osta enää uudelleen, ikinä.

Lisäys: Apteekin Syväkurkku informoi minua, että tätä rasvaa ei ole tarkoituskaan käyttää vartalovoiteena, vaan pienille ihoalueille ongelmakohtiin tai pelkästään käsi- tai jalkarasvana. Näin suuri rasvapitoisuus on tarkoitettu suojaamaan ihoa, ei varsinaisesti kosteuttamaan sitä.Yves Rocher, Spa Energie Vegetale SOS Raskaat jalat -geeli (150 ml, made in E.C): Huti, huti ja vielä kerran huti. Tuote ei sisällä ureaa, joka apteekin Syväkurkun mukaan on jalkarasvoissa se kosteuttavin ainesosa. Sen sijaan tässä on mentholia ja kamferiuutetta viilentämässä ennestäänkin huonosta ääreisverenkierrostani kärsiviä jalkoja. Hrr, tulee ihan kylmät väreet käyttökokemuksen muistelusta. Onneksi Yves Rocher on ilmeisesti lopettanut tämän valmistuksen. Kesäisin olen kulutellut tätä lopppuun ja loppu häämöttää jo.

Yves Rocher Organic Lavender hoitava jalkavoide (50 ml, made in Ireland): Laventelipommi, kirjaimellisesti. Tulee mummon käsilaukku ja kuivakukat mieleen. Jotenkin tämä vain tuoksuu tunkkaiselle. Muistin hyvin nopeasti, etten ole laventelin suurin ystävä. Kyseessä ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, vaikka rasvaa mainostetaankin luonnonmukaisilla kasvipohjaisilla ainesosilla. Hinta oli korkea, 4 euroa näin pienestä purkista. Kosteutustehossa on myös toivomisen varaa. En osta uudelleen.

Loppukevennykseksi päivän kynnet. Aluslakkana Mavalan Mava-White (made in Switzerland, 10 ml), värilakkana IsaDoran Metal Mauve 722 (6 ml, valmistusmaa tuntematon), joka peittää hyvin kahdella kerroksella ja on superkiiltävä. Päällyslakkana Sally Hansenin Insta-Dri (made in U.S.A; 13,3 ml). Metal Mauve on ihana harmaaseen taittava violetti helmiäislakka, jotenkin hienostunut ja sovelias monenlaisiin tilanteisiin. Hintaa sille jäi alennuksen jälkeen 3,95 euroa.

IsaDora Metal Mauve 722 päivänvalossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti