torstai 3. lokakuuta 2013

Uusi säilytysratkaisu

Olen seurannut aktiivisesti kosmetiikkablogeja  noin kolme vuotta. Tänä aikana kosmetiikan kulutukseni on kasvanut valtavasti ja sen myötä ajankohtaiseksi on tullut uusien säilytysratkaisujen löytäminen kosmetiikalleni. Huomasin nimittäin tarttuvani liian usein samoihin meikkeihin ainoastaan, koska ne olivat aamukiireessä nopeasti käsillä pienessä meikkipussissa. Etsin pitkään alumiinista meikkipakkia, mutta Bauhausissa ei enää myyty alumiinisia ja budjettiystävällisiä työkalupakkeja, joten jouduin harkitsemaan muita vaihtoehtoja. En myöskään halunnut hankkia uutta huonekalua pelkästään meikkien takia. Koska olen likinäköinen, meikkaan aina vessan peilin edessä. Säilytänkin siksi meikkejäni hyllyssä heti vessan ulkopuolella. Meikkipusseista vain ei näe heti mitä on missäkin pussissa ja siksi päätin etsiä läpinäkyvää, vähän tilaa vievää ja muovista säilytysratkaisua meikeilleni.

Monissa blogeissa on vilahdellut Palaset palalippaita ja niitä minäkin lopulta hankin - peräti kolme kappaletta. Hintaa palalippaalle jäi alennuksen jälkeen 11,95 €/kpl. Palalipas sopii hyvin meikkivoiteiden, poskipunien, luomivärisoolonappien ja pienikokoisten palettien säilytykseen. Mielestäni se ei kuitenkaan ole hyvä huulipunien säilyttämiseen, koska huulipunan ollessa vaaka-asennosta minun on hankala bongata juuri sitä tiettyä sävyä, jota tarvitsisin ja laatikosto onkin avattava kokonaan auki ja punaa on etsittävä myös takaa. Laatikot tosiaan saa kokonaan irti palalippaasta, mutta koska säilytän niitä avohyllyssä en käytännössä voi avata niitä kokonaan auki, koska hyllyn reuna tulee vastaan.
Tämän vuoksi olinkin innoissani, kun huomasin pari viikkoa sitten paikallisessa K-Citymarketissa läpinäkyvän teensäilytysrasian (made in China), joka on tarpeeksi korkea huulipunien säilytykseen. Hintaa tällä tilaihmeellä on 4,95 €/kpl ja sain kahteen rasiaan mahtumaan kaikki huulipunani siististi. Guerlainin Rouge G:t (8,8 cm) ja Diorin Addict Extreme huulipunat ovat niin korkeita (8,7 cm), että ne mahtuvat ainoastaan lappeelleen rasiaan jotta kansi menisi kiinni. Rasia on helppo nostaa pyykkikoneen päälle meikatessa ja oikea huulipunasävy löytyy hetkessä (paitsi Lancomeissa, joissa sävy on ilmoitettu pelkästään  numerona pienellä fontilla identtisen värisissä tarroissa). Pienenä miinuksena tietysti on se, että rasian päällä on Tea-teksti, mutta jos tuon asian kanssa voi elää niin tämä teerasia on erittäin hyvä säilytysratkaisu huulipunille. Täytyy vielä huomauttaa, että teerasian muovi on paljon ohuempaa kuin Palaset palalippaassa, jossa muovi on paksua ja jämäkkää.


Teerasian ulkomitat ovat 13,5 x 20,5 x 8,5 cm ja rasian sisällä olevan pienen lokeron mitat ovat 6,7 x 7 x 8,5 cm. Mahdollinen mittavirhe on noin 0,3 cm. Teerasian yhteen lokerikkoon mahtuu huulipunia korkeintaan 9 eli koko rasiaan mahtuu 54 huulipunaa. Kansi ei lähde irti ja se on kahdella saranalla kiinni. Rasioita on helppo kasata päällekkäin. Joudun vieläkin suunnittelemaan kosmetiikan sijoittelua näiden rasioiden kanssa siten, että mietin etukäteen minkä rasian laitan päällimmäiseksi, jotta se on aamulla helppo napata käyttöön pesukoneen päälle. Teerasia toimii hyvin myös luomivärisoolonappien säilytykseen.
Jos ihan rehellinen olen, niin olin aika järkyttynyt kaappeihin kertyneen kosmetiikan määrästä. Joitakin tuotteita en edes ollut käyttänyt, koska en muistanut mihin olin laittanut ne. Toivon, että nyt maltan käydä omalla meikkijemmalla ostoksilla, enkä enää koe tarvetta haalia uusia tuotteita kokoelmaani. Ostolakkoon en halua mennä, koska vaarana on että siinä kävisi samalla tavalla kuin karkkilakossa: mitä enemmän kieltää itseltään jotain sitä enemmän kiellettyä hedelmää (tai karkkia) tekee mieli. Parempi muuttaa tapaa, jolla ajattelee tarpeistaan: Rajattomien tarpeiden sijaan huomaan että tarpeeni ovat oikeastaan varsin rajalliset. Koska en ehdi käyttää kaikkia omistamiani tuotteitani nytkään ennen kuin ne menevät huonoksi, niin ei ole mitään järkeä hamstrata enää lisää meikkejä. Kiitos järkevämmän ja näkyvämmän säilytystavan olen nyt entistä tietoisempi siitä mitä minulla on ja ennen kaikkea missä tavarani ovat. Yritän nyt käyttää kokoelmaani laajemmin ja keskittyä meikkaustaitojeni parantamiseen päättömän ostelun sijaan. Tämän lupaan itselleni kautta pannun ja siveltimen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti