maanantai 12. joulukuuta 2011

Bonita!

Maybellinen tuotteet eivät ole jostain syystä koskaan erikoisemmin kiinnostaneet.Ensimmäinen muistikuvani ripsiväristä on kuitenkin merkin vaaleanpuna-vihreä Great Lash, jolla ripsivärimassan levittäminen tuntui teini-ikäisenä ylivoimaisen vaikealta. Great Lash -traumojen jälkeen jätin ripsivärin käytön moneksi vuodeksi kokonaan ja aloin värjätä ripsiäni, aluksi kampaajalla ja lopulta itse.

Viikonloppuna Maybellinen meikit olivat kuitenkin -40 % alennettuna Citymarketissa ja alennushaukkahamstraaja minussa nosti jälleen kerran päätään. Kiertelin ja kaartelin ständin ympärillä ja matkaan lähti yksi ainoa helmiäislakka, mini Colorama 37 Cappuccino (made in Brazil; 7,5 ml). Hinnaksi jäi 2,95 €.

Maybelline New York mini Colorama, 37 Cappuccino, päivänvalossa.
 Lakka oli todella vetistä ja peittävään lopputulokseen tarvittiin kolme kerrosta. Aluslakkana käytin paremman puutteessa vanhaa Yves Rocherin Manucure Ultra Shine Polish -lakkaa (made in France, 10 ml), joka on oikeastaan tarkoitettu lakkauksen viimeistelyyn. Lumenen aluslakka on alkanut kuitenkin olla sellaista jankkia, että säästän viimeiset pisarat varpaankynsille, jos vain saan niitä enää ulos. Pikakuivattajana oli Sally Hansenin Insta-Dry (Made in USA; 13,3 ml).

Maybelline New York mini Colorama, 37 Cappuccino, sisävalossa.
Toisen käden keskisormesta meni lakkaukset ruttuun liian paksujen kerrosten takia viisitoista minuuttia pikakuivattajan laitosta ja muistin miksi olen vältellyt Maybellinea - ainakin merkin kynsilakkoja. Lakka oli lirua, jätti siveltimen jäljet näkyviin ja pigmenttisyydessäkin on parantamisen varaa. Lakan plussiksi jäi kiva sävy ja hyvä siveltimen varsi, josta sai napakan otteen. Kävelen kuitenkin vastaisuudessakin Maybellinen ständin ohi.

Muistin lahjoittaneeni pari Maybellinen Coloramaa äidilleni ja tarkistin ihan mielenkiinnosta niiden valmistusmaan. Viisi vuotta vanhoissa pulloissa luki myös made in Brazil. Brasiliafanina se ei kuitenkaan haittaa. Talouselämän artikkelin mukaan "Brasilian kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden markkinat ovat Euromonitor-tutkimusyrityksen mukaan maailman kolmanneksi suurimmat." On siis aivan järkeenkäypää, että Brasiliassa myös valmistetaan paljon kosmetiikkaa. Anvisa eli Brasilian kansallinen terveysvalvontavirasto valvoo myös kosmetiikkaa ja sen sivuilta voi käydä englantia osaavat tsekkaamassa, miten Brasilia säätelee kosmetiikkaa.

EU:ssa myytävän kosmetiikkatuotteen tulee käsittääkseni täyttää EU:n kosmetiikkadirektiivi. "Jäsenvaltioiden tulee huolehtia riittävistä toimenpiteistä, jotta unionissa myytävät kosmetiikkatuotteet täyttävät direktiivin määräykset." Ymmärtääkseni ongelmia kuitenkin muodostuu siitä, ettei viranomaisilla ole tarvittavia resursseja tarkistaa kaikkia EU:n ulkopuolelta tuotuja tuotteita. Siksi kiinnitän niin suurta huomiota made in -merkintöihin. Ulkolinjan myrkyllisiä tuontivaatteita käsittelevä Myrkkyä halvalla -dokumentti ravisteli. Ajattelin, että jos vaatteet voivat olla työkyvyttömyyttä aiheuttavan vaarallisia, niin en uskalla laittaa kasvoilleni suoraan kemikaalia, jonka valmistusmaan kosmetiikkalainsäädäntöön tai sen valvontaan en luota. Brasilia kuitenkin menee seulani läpi, entä teidän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti